Doorgaan naar hoofdcontent

prijs: € 25/3 lessen  datum: dinsdag 11, 18 en 25 augustus • tijd: 21.15 - 22.15 


Yoga voor (duur)sporters
In de zomermaanden geven we 3 yogalessen speciaal voor (duur)sporters. Deze lessen zijn speciaal bedoeld voor sporters die wat nieuws willen uitproberen naast hun reguliere training, en voor degenen die trainen voor wedstrijden die nog moeten komen.
Yoga voor sporters is gericht op (duur)sporters zoals hardlopers, wielrenners, triatleten en roeiers. Bij deze sporten is vaak sprake van eenzijdige belasting van spiergroepen en stijfheid. Yoga geeft balans tussen kracht en flexibiliteit. We werken aan rompstabiliteit en balans, wat zorgt dat je effectiever gaat bewegen en blessures voorkomt. Ook werken we aan focus en concentratie wat je mentaal sterker maakt, wat weer helpt in de voorbereiding van en in de wedstrijd. Met deze lessen krijg je handvatten om yoga te integreren in je wekelijkse trainingsschema.

Inhoud van de les
Yoga voor sporters begint met focus op ademhaling, gevolgd door een serie houdingen die gericht zijn op voor sporters relevante targetgebieden. Denk aan hamstrings en heupen bij hardlopers en fietsers, en nek en rug bij wielrenners. Dit kunnen staande, zittende of liggende houdingen zijn. We sluiten af met een ontspannende liggende eindhouding.
En omdat het toch midden zomer is maken we er speelse leuke lessen van, deels met muziek.
De lessen zijn apart van elkaar te volgen, maar vormen een geïntegreerd geheel. In de 3 lessen leer je de serie “Zonnegroet A” die je als warming-up voor je training kunt doen.

Mentaal sterker worden
Naast fysieke training ben je bezig je mentaal te versterken en meer energie te krijgen. De ademhalingsoefeningen en houdingen leren je te focussen en je bewustzijn naar je lichaam te verleggen, uit je hoofd. Lastige houdingen op je mat geven je een beeld van hoe je in je wedstrijden omgaat met ongemakkelijke situaties. Dit gaat je helpen als je er in je wedstrijd bijna doorheen zit.

Geen atletische yoga
Yoga voor sporters is geen atletische yoga. We gaan ervan uit dat je al hoog-intensief traint gedurende de week. Met deze yogales breng je meer balans in je trainingen. Het uitgangspunt is Ahimsa: geen geweld naar je eigen lichaam.
Waar je in je sport bezig bent met prestaties, gaat deze yogales over het hier en nu zijn. Over voelen wat er vandaag mogelijk is. De houdingen zijn daarvoor een hulpmiddel en geen einddoel. Het gaat niet om wie de mooiste houding doet! Vooral voor sporters is het een uitdaging, en misschien een verademing, om niet te hoeven presteren, niet na te hoeven denken, maar mee te gaan in je ademhaling in de houding. De ervaring is ook dat juist het ontspannen van heel je lichaam (denk aan die opgetrokken schouders op de fiets, of achter je bureau) je houding en energieniveau verbeteren en erg weldadig is na alle inspanning.
Dus laat je hardloopschoenen thuis, doe je teenslippers aan en kom langs!

Over de docent:
Yvonne is gecertificeerd Hatha yoga docent en enthousiast sporter. Momenteel traint ze voor de triatlon en tennist ze.

Meenemen:
Trek makkelijke kleding aan. Yoga doe je op blote voeten. Alles is aanwezig. Yoga ervaring niet vereist.

Locatie:
Yoga Spot, Laan der Hesperiden 142 (naast het Olympisch Stadion),
1076 DX Amsterdam. 020-8223144.

Inschrijven/aanmelden: 
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (maximaal 5 deelnemers). Bij meer deelnemers wordt de les verzet naar 3 zaterdagochtenden: 8, 15 en 22 augustus. 
Voor meer informatie neem je per email contact op met Yvonne Willems. 
Zie ook B Fonmans.blogspot.nl en T Yoga@Y’s.
Om je in te schrijven voor deze bijzondere serie meld je je aan via de website.

Prijs: 
€ 25, voor drie lessen, € 10 voor een losse les.

Je plaats is van jou als je online je betaling hebt geregeld.


Populaire berichten van deze blog

Yoga Spot Zomeractie voor nieuwe leden

Yoga Spot Zomeractie

Yoga Spot biedt je de mogelijkheid om in juli en augustus tegen een zomers tarief kennis te maken met ons gevarieerde aanbod Yoga en Pilates lessen.
Bij Yoga Spot volg je lessen in een mooie, gezellige en frisse studio. Iedereen is welkom, van absolute beginner tot de meer ervaren yogi. Met maximaal 13 yogi's per les garanderen we je voldoende persoonlijke aandacht...  Wat wil je nog meer? Maak direct gebruik van deze zomeraanbieding!

Kom en ervaar toegankelijke yoga in een fijne omgeving,  in een schone studio, door professionele docenten.
Voorwaarden en aanmelden

Deze aanbieding is alleen geldig voor nieuwe klanten. Aanmelden via onderstaande link voor de "Summeryogacard". Alleen online te koop! 
Maximaal één kaart per persoon. De 10 lessen zijn geldig van 1 juli t/m 31 augustus. Daarna vervallen je lessen. 


Meld je vóóraf via onze website of MindBodyOnline app aan voor je les.
Tot 4 uur van tevoren kan je je afmelden voor een les. Je kan gebruik maken van a…

Interview Caterien over Loslaten

Deze maand interviewen we Caterien over het onderwerp "loslaten".

"Yoga betekent voor mij dat ik probeer in het moment te zijn, dus dat zijn niet alleen de momenten op de mat of wanneer ik op mijn meditatiekussentje zit."


Caterien Selen geeft bij Yoga Spot Yang-Yin yoga, mindfulness en meditatie workshops. Haar ervaring is dat yoga zowel lichamelijk als geestelijk een krachtig helende werking heeft. Wij zijn benieuwd hoe Caterien binnen haar drukke bestaan als moeder en lerares ook ruimte vindt om los te laten.

Welke manieren heb jij om te kunnen loslaten?
"Op dit moment komen er allerlei grote dingen samen in mijn leven. Ik ben bezig met plannen voor nieuwe workshops voor na de zomer. Ik ben mij aan het oriënteren op een verdiepende yoga opleiding, en ik ben met mijn gezin en andere mensen een eigen huis aan het bouwen in de Houthavens waarbij natuurlijk niets loopt zoals je dat van te voren bedenkt. En alsof dat nog niet genoeg is, heb ik voor mijn werk bij ee…

Waardevolle tips om te ontspannen tijdens de vakantie

Waardevolle tips om direct te ontspannen tijdens de vakantieVakantie is een heerlijke periode. We hebben volop plannen gemaakt om er even tussenuit te gaan om helemaal te ontspannen en los te komen van de alle daagse beslommeringen. Voordat het zover is moet er nog veel gebeuren: Klussen wil je goed afronden, werk moet overgedragen worden en dan kan het eindelijk gebeuren.
Eénmaal op de vakantieplek aangekomen is ontspannen vaak lastiger dan je van te voren gedacht had. De onrust zit nog in je hoofd en in je lijf en gedachten over je werk gaan nog door je hoofd. We hebben zeker een paar dagen nodig om tot rust te komen. Door de hormonen en geleidingsstoffen in het zenuwstelsel is je lichaam nog in de actie stand. Pas als die uit je lijf zijn dan kan je echt ontspannen.
Wat helpt om tot rust te komen?1. Houd tijdens de eerste vakantie dagen je ritme van thuis aan; Sta op de gewone tijd op en ga op je gebruikelijke tijd naar bed. Als je op vakantie bent dan verlang je misschien naar uitsl…