Doorgaan naar hoofdcontent

Interview met Margriet: Woman Wisdom weekend op Mallorca

Tekst: Margriet Verhagen

Het Woman Wisdom Weekend; om nooit te vergeten


`Hoe was je weekend`?
Eindelijk was het zo ver: het lang verwachte Woman Wisdom Healing Circle – weekend, van mijn lieve docente Katiza, op een zonovergoten Spaans eiland in een prachtig landhuis met uitzicht over de hele vallei. Na een voorspoedige reis voelden we ons snel thuis. We namen een kijkje in de tuin, deden onze yoga practise en maakten wandelend kennis met het prachtige Mallorcaanse landschap. Ook richtten we een ´sacred place´ in met stenen, prachtige bloemen, kaarsen en wierook, op een mooie plaats waar we de zon op konden zien gaan.


Op zoek naar het gevoel van vrouw-zijn
Op vrijdagavond liepen we zwijgend, onder begeleiding van het hypnotiserende geluid van een aantal drums, naar de plaats waar we dit weekend veel tijd zouden doorbrengen: een mooie grote open tent waar plaats was voor ons allemaal. 

We werden gevraagd om ons mooiste, diepste, vrouwelijke zelf te voelen, te presenteren en te tonen. 

Mwah… wie mij een beetje kent weet dat ik niet zo´n hoge dunk heb van mijn schoonheid. Innerlijke schoonheid, ok, daar is hard aan gewerkt de afgelopen decennia, maar vrouwelijkheid voelen en tonen... Daar viel nog wel wat te winnen. En tot mijn verbazing heb ik ook écht vrouwelijkheid en schoonheid gevonden!“Feeding your demons”

Met dit gevoel van vrouwelijkheid, met het gevoel van vrouw-zijn, met het kunnen zijn van moeder, grootmoeder, dochter, zuster, kleinkind en vriendin, zijn we dit weekend aan de slag gegaan. Met elkaar en individueel. 

Door in gedachten en in ons hart onze vrouwelijke voorouders en alle belangrijke vrouwelijke aanwezigen in ons leven om ons heen te verzamelen. Door vergeving te geven en te vragen voor alle pijn die we elkaar hebben aangedaan. 

We hebben een “feeding your demons” sessie gedaan waarbij je je grootste angst uitnodigt, en ermee in gesprek gaat. Je voedt de demon in jezelf met datgene wat hij nodig heeft, waardoor zijn bestaansrecht kleiner wordt of zelfs verdwijnt. En het was een eye opener, welke demon me dit keer kwam bezoeken…

Dynamic bliss meditation; 
een beleving op zich
Vroeg in de ochtend mediteerden we tot de zon opkwam. Met open ogen, vol bewondering voor de vuurkracht van deze bijzondere ster. Met alle chakras open voor de reinigende kracht van de zon. Klaar voor de dag, en klaar voor het ontbijt! Op zondagochtend volgde een ‘dynamic bliss meditation. Dat is een beleving op zich, waarbij je alle aanwezige emoties in jezelf tegenkomt - uitgenodigd en onuitgenodigd. Na deze meditatie had ik geen stem meer over, maar voelde ik me minstens tien kilo lichter en bevrijd van overbodige ballast aan verplichtingen en verwachtingen die ik al jaren met me meezeulde.


Ik voel me vrij
Op zondagmiddag was de ceremonie “Rite of the womb”. In de initiatie van dit prachtige vrouwelijke ritueel laat je de pijn en angst los die diep in ons vrouwelijke systeem zit en geworteld is in onze baarmoeder, en maak je ruimte voor creatie en de geboorte van nieuw leven. Katiza heeft ons liefdevol, met mededogen, humor, aandacht en vooral met zoveel compassie begeleid dit weekend… wat een vrouw!


Ik voel me vrij…. Ik kwam om afscheid te nemen van oude emoties, en ik voel me werkelijk opgeruimd. Alsof er een frisse Mallorcaanse wind door me heen is geblazen.  En als iemand me vraagt `hoe was je weekend`? Dan zeg ik; Super!

Namasté!

Margriet

Populaire berichten van deze blog

Yoga Spot Zomeractie voor nieuwe leden

Yoga Spot Zomeractie

Yoga Spot biedt je de mogelijkheid om in juli en augustus tegen een zomers tarief kennis te maken met ons gevarieerde aanbod Yoga en Pilates lessen.
Bij Yoga Spot volg je lessen in een mooie, gezellige en frisse studio. Iedereen is welkom, van absolute beginner tot de meer ervaren yogi. Met maximaal 13 yogi's per les garanderen we je voldoende persoonlijke aandacht...  Wat wil je nog meer? Maak direct gebruik van deze zomeraanbieding!

Kom en ervaar toegankelijke yoga in een fijne omgeving,  in een schone studio, door professionele docenten.
Voorwaarden en aanmelden

Deze aanbieding is alleen geldig voor nieuwe klanten. Aanmelden via onderstaande link voor de "Summeryogacard". Alleen online te koop! 
Maximaal één kaart per persoon. De 10 lessen zijn geldig van 1 juli t/m 31 augustus. Daarna vervallen je lessen. 


Meld je vóóraf via onze website of MindBodyOnline app aan voor je les.
Tot 4 uur van tevoren kan je je afmelden voor een les. Je kan gebruik maken van a…

Interview Caterien over Loslaten

Deze maand interviewen we Caterien over het onderwerp "loslaten".

"Yoga betekent voor mij dat ik probeer in het moment te zijn, dus dat zijn niet alleen de momenten op de mat of wanneer ik op mijn meditatiekussentje zit."


Caterien Selen geeft bij Yoga Spot Yang-Yin yoga, mindfulness en meditatie workshops. Haar ervaring is dat yoga zowel lichamelijk als geestelijk een krachtig helende werking heeft. Wij zijn benieuwd hoe Caterien binnen haar drukke bestaan als moeder en lerares ook ruimte vindt om los te laten.

Welke manieren heb jij om te kunnen loslaten?
"Op dit moment komen er allerlei grote dingen samen in mijn leven. Ik ben bezig met plannen voor nieuwe workshops voor na de zomer. Ik ben mij aan het oriënteren op een verdiepende yoga opleiding, en ik ben met mijn gezin en andere mensen een eigen huis aan het bouwen in de Houthavens waarbij natuurlijk niets loopt zoals je dat van te voren bedenkt. En alsof dat nog niet genoeg is, heb ik voor mijn werk bij ee…

Waardevolle tips om te ontspannen tijdens de vakantie

Waardevolle tips om direct te ontspannen tijdens de vakantieVakantie is een heerlijke periode. We hebben volop plannen gemaakt om er even tussenuit te gaan om helemaal te ontspannen en los te komen van de alle daagse beslommeringen. Voordat het zover is moet er nog veel gebeuren: Klussen wil je goed afronden, werk moet overgedragen worden en dan kan het eindelijk gebeuren.
Eénmaal op de vakantieplek aangekomen is ontspannen vaak lastiger dan je van te voren gedacht had. De onrust zit nog in je hoofd en in je lijf en gedachten over je werk gaan nog door je hoofd. We hebben zeker een paar dagen nodig om tot rust te komen. Door de hormonen en geleidingsstoffen in het zenuwstelsel is je lichaam nog in de actie stand. Pas als die uit je lijf zijn dan kan je echt ontspannen.
Wat helpt om tot rust te komen?1. Houd tijdens de eerste vakantie dagen je ritme van thuis aan; Sta op de gewone tijd op en ga op je gebruikelijke tijd naar bed. Als je op vakantie bent dan verlang je misschien naar uitsl…