Doorgaan naar hoofdcontent

Interview met Margriet: Woman Wisdom weekend op Mallorca

Tekst: Margriet Verhagen

Het Woman Wisdom Weekend; om nooit te vergeten


`Hoe was je weekend`?
Eindelijk was het zo ver: het lang verwachte Woman Wisdom Healing Circle – weekend, van mijn lieve docente Katiza, op een zonovergoten Spaans eiland in een prachtig landhuis met uitzicht over de hele vallei. Na een voorspoedige reis voelden we ons snel thuis. We namen een kijkje in de tuin, deden onze yoga practise en maakten wandelend kennis met het prachtige Mallorcaanse landschap. Ook richtten we een ´sacred place´ in met stenen, prachtige bloemen, kaarsen en wierook, op een mooie plaats waar we de zon op konden zien gaan.


Op zoek naar het gevoel van vrouw-zijn
Op vrijdagavond liepen we zwijgend, onder begeleiding van het hypnotiserende geluid van een aantal drums, naar de plaats waar we dit weekend veel tijd zouden doorbrengen: een mooie grote open tent waar plaats was voor ons allemaal. 

We werden gevraagd om ons mooiste, diepste, vrouwelijke zelf te voelen, te presenteren en te tonen. 

Mwah… wie mij een beetje kent weet dat ik niet zo´n hoge dunk heb van mijn schoonheid. Innerlijke schoonheid, ok, daar is hard aan gewerkt de afgelopen decennia, maar vrouwelijkheid voelen en tonen... Daar viel nog wel wat te winnen. En tot mijn verbazing heb ik ook écht vrouwelijkheid en schoonheid gevonden!“Feeding your demons”

Met dit gevoel van vrouwelijkheid, met het gevoel van vrouw-zijn, met het kunnen zijn van moeder, grootmoeder, dochter, zuster, kleinkind en vriendin, zijn we dit weekend aan de slag gegaan. Met elkaar en individueel. 

Door in gedachten en in ons hart onze vrouwelijke voorouders en alle belangrijke vrouwelijke aanwezigen in ons leven om ons heen te verzamelen. Door vergeving te geven en te vragen voor alle pijn die we elkaar hebben aangedaan. 

We hebben een “feeding your demons” sessie gedaan waarbij je je grootste angst uitnodigt, en ermee in gesprek gaat. Je voedt de demon in jezelf met datgene wat hij nodig heeft, waardoor zijn bestaansrecht kleiner wordt of zelfs verdwijnt. En het was een eye opener, welke demon me dit keer kwam bezoeken…

Dynamic bliss meditation; 
een beleving op zich
Vroeg in de ochtend mediteerden we tot de zon opkwam. Met open ogen, vol bewondering voor de vuurkracht van deze bijzondere ster. Met alle chakras open voor de reinigende kracht van de zon. Klaar voor de dag, en klaar voor het ontbijt! Op zondagochtend volgde een ‘dynamic bliss meditation. Dat is een beleving op zich, waarbij je alle aanwezige emoties in jezelf tegenkomt - uitgenodigd en onuitgenodigd. Na deze meditatie had ik geen stem meer over, maar voelde ik me minstens tien kilo lichter en bevrijd van overbodige ballast aan verplichtingen en verwachtingen die ik al jaren met me meezeulde.


Ik voel me vrij
Op zondagmiddag was de ceremonie “Rite of the womb”. In de initiatie van dit prachtige vrouwelijke ritueel laat je de pijn en angst los die diep in ons vrouwelijke systeem zit en geworteld is in onze baarmoeder, en maak je ruimte voor creatie en de geboorte van nieuw leven. Katiza heeft ons liefdevol, met mededogen, humor, aandacht en vooral met zoveel compassie begeleid dit weekend… wat een vrouw!


Ik voel me vrij…. Ik kwam om afscheid te nemen van oude emoties, en ik voel me werkelijk opgeruimd. Alsof er een frisse Mallorcaanse wind door me heen is geblazen.  En als iemand me vraagt `hoe was je weekend`? Dan zeg ik; Super!

Namasté!

Margriet

Populaire posts van deze blog

Interview with Asthanga teacher Natasa Mojsilovic about discipline

Natasa, our Ashtanga teacher about discipline
Natasa Mojsilovic teaches Ashtanga Yoga at Yoga Spot. We asked her some questions about discipline. What does discipline mean to her?
Natasa, do you lead a disciplined life? ‘Every day is different, so it’s hard to tick a yes or no box. I do my best in trying to keep the structure but it’s never the same-my discipline changes with the seasons. 
I am coming to my mat 6 days a week, no matter if it means the full primary series, standing and finishing postures only or ending up sitting on, or sometimes just staring at my mat. 
I'm trying not to give myself a hard time if my discipline expectation is not fullfilled. 
Of course there are periods when I am not disciplined. Then I try to sit with it (meditate) and observe, to see what's really happening and why do I lack the commitment.’


How do you use your will power in yoga?
‘I try to use willpower as little as possible. The will power sounds like the ego trying to achieve something. I'm …

Yoga Spot Zomeractie voor nieuwe leden

Yoga Spot Zomeractie

Yoga Spot biedt je de mogelijkheid om in juli en augustus tegen een zomers tarief kennis te maken met ons gevarieerde aanbod Yoga en Pilates lessen.
Bij Yoga Spot volg je lessen in een mooie, gezellige en frisse studio. Iedereen is welkom, van absolute beginner tot de meer ervaren yogi. Met maximaal 13 yogi's per les garanderen we je voldoende persoonlijke aandacht...  Wat wil je nog meer? Maak direct gebruik van deze zomeraanbieding!

Kom en ervaar toegankelijke yoga in een fijne omgeving,  in een schone studio, door professionele docenten.
Voorwaarden en aanmelden

Deze aanbieding is alleen geldig voor nieuwe klanten. Aanmelden via onderstaande link voor de "Summeryogacard". Alleen online te koop! 
Maximaal één kaart per persoon. De 10 lessen zijn geldig van 1 juli t/m 31 augustus. Daarna vervallen je lessen. 


Meld je vóóraf via onze website of MindBodyOnline app aan voor je les.
Tot 4 uur van tevoren kan je je afmelden voor een les. Je kan gebruik maken van a…