Doorgaan naar hoofdcontent

Interview: Amber Jägers


Dit is vrijheid voor AmberWelke Yoga houding geeft jou een gevoel van vrijheid? En waarom?
Trikonasana, oftewel Triangle pose. Terwijl je met beide voeten stevig in de grond geworteld staat, verleng je je arm naar het plafond en open je je borst. Als een vogel die een wending maakt. De combinatie van de voeten en benen die stevig in de grond staan en de opening naar de hemel maakt dat deze houding mij een bevrijdend gevoel geven.

Als je vrijheid moet omschrijven, welke kernwoorden komen er bij jou op? En waarom?
Speelsheid, flexibiliteit, lichtheid, beweging, ontdekken. Ultieme vrijheid voor mij is het vrij zijn van angsten. Dat uit zich fysiek in de vrijheid om de wereld te ontdekken: backpack op en een nieuwe wereld binnen stappen. Maar belangrijker nog je mentale vrijheid: het hebben van een open mind, nieuwsgierig naar wat 'anders' is en daar met een bepaalde lichtheid en flexibiliteit mee om gaan. "ohja, zo kan het ook"

Vier jij de vrijheid op 5 mei, waarom en hoe ga je dat vieren? Zo niet, waarom niet?
Nee, ik vier het niet specifiek op 5 mei. Mijn vrijheid ervaar ik meer op kleine momenten, als ik alleen ben. Dan raakt het besef ervan mij ineens. Tijdens een bevrijdingsfestival op 5 mei is het een fijne gezelligheid, maar ervaar ik dat gevoel niet.
En…. Deze 5 mei geef ik een Hatha Holiday les om 10:30 u. Doen wat ik leuk vind, Yoga met fijne mensen, geeft mij ook een gevoel van vrijheid en blijheid
J

Wat laat jou vrij voelen?
Ik zegen mijzelf vele malen per jaar gelukkig met mijn vrijheid: als ik alleen reis, omgeven door alles wat anders is en in een bus stap met een voor mij nog onbekende bestemming voel ik écht een soort van vrijheidskriebels in mijn buik. Als ik stil sta bij het leed van vele mensen in oorlogsgebieden, ten prooi zijn gevallen aan mensenhandel, ten onrechte in gevangenschap zitten (etc etc), maar ook als ik op een zwoele zomeravond mok helemaal in het zweet kan dansen.
In het algemeen voor de vrijheid om mijn dromen tot werkelijkheid te maken, waar het voor zoveel mensen slechts bij dromen blijft.

Populaire berichten van deze blog

Yoga Spot Zomeractie voor nieuwe leden

Yoga Spot Zomeractie

Yoga Spot biedt je de mogelijkheid om in juli en augustus tegen een zomers tarief kennis te maken met ons gevarieerde aanbod Yoga en Pilates lessen.
Bij Yoga Spot volg je lessen in een mooie, gezellige en frisse studio. Iedereen is welkom, van absolute beginner tot de meer ervaren yogi. Met maximaal 13 yogi's per les garanderen we je voldoende persoonlijke aandacht...  Wat wil je nog meer? Maak direct gebruik van deze zomeraanbieding!

Kom en ervaar toegankelijke yoga in een fijne omgeving,  in een schone studio, door professionele docenten.
Voorwaarden en aanmelden

Deze aanbieding is alleen geldig voor nieuwe klanten. Aanmelden via onderstaande link voor de "Summeryogacard". Alleen online te koop! 
Maximaal één kaart per persoon. De 10 lessen zijn geldig van 1 juli t/m 31 augustus. Daarna vervallen je lessen. 


Meld je vóóraf via onze website of MindBodyOnline app aan voor je les.
Tot 4 uur van tevoren kan je je afmelden voor een les. Je kan gebruik maken van a…

Interview Caterien over Loslaten

Deze maand interviewen we Caterien over het onderwerp "loslaten".

"Yoga betekent voor mij dat ik probeer in het moment te zijn, dus dat zijn niet alleen de momenten op de mat of wanneer ik op mijn meditatiekussentje zit."


Caterien Selen geeft bij Yoga Spot Yang-Yin yoga, mindfulness en meditatie workshops. Haar ervaring is dat yoga zowel lichamelijk als geestelijk een krachtig helende werking heeft. Wij zijn benieuwd hoe Caterien binnen haar drukke bestaan als moeder en lerares ook ruimte vindt om los te laten.

Welke manieren heb jij om te kunnen loslaten?
"Op dit moment komen er allerlei grote dingen samen in mijn leven. Ik ben bezig met plannen voor nieuwe workshops voor na de zomer. Ik ben mij aan het oriënteren op een verdiepende yoga opleiding, en ik ben met mijn gezin en andere mensen een eigen huis aan het bouwen in de Houthavens waarbij natuurlijk niets loopt zoals je dat van te voren bedenkt. En alsof dat nog niet genoeg is, heb ik voor mijn werk bij ee…

Waardevolle tips om te ontspannen tijdens de vakantie

Waardevolle tips om direct te ontspannen tijdens de vakantieVakantie is een heerlijke periode. We hebben volop plannen gemaakt om er even tussenuit te gaan om helemaal te ontspannen en los te komen van de alle daagse beslommeringen. Voordat het zover is moet er nog veel gebeuren: Klussen wil je goed afronden, werk moet overgedragen worden en dan kan het eindelijk gebeuren.
Eénmaal op de vakantieplek aangekomen is ontspannen vaak lastiger dan je van te voren gedacht had. De onrust zit nog in je hoofd en in je lijf en gedachten over je werk gaan nog door je hoofd. We hebben zeker een paar dagen nodig om tot rust te komen. Door de hormonen en geleidingsstoffen in het zenuwstelsel is je lichaam nog in de actie stand. Pas als die uit je lijf zijn dan kan je echt ontspannen.
Wat helpt om tot rust te komen?1. Houd tijdens de eerste vakantie dagen je ritme van thuis aan; Sta op de gewone tijd op en ga op je gebruikelijke tijd naar bed. Als je op vakantie bent dan verlang je misschien naar uitsl…