Doorgaan naar hoofdcontent

Interview: Amber Jägers


Dit is vrijheid voor AmberWelke Yoga houding geeft jou een gevoel van vrijheid? En waarom?
Trikonasana, oftewel Triangle pose. Terwijl je met beide voeten stevig in de grond geworteld staat, verleng je je arm naar het plafond en open je je borst. Als een vogel die een wending maakt. De combinatie van de voeten en benen die stevig in de grond staan en de opening naar de hemel maakt dat deze houding mij een bevrijdend gevoel geven.

Als je vrijheid moet omschrijven, welke kernwoorden komen er bij jou op? En waarom?
Speelsheid, flexibiliteit, lichtheid, beweging, ontdekken. Ultieme vrijheid voor mij is het vrij zijn van angsten. Dat uit zich fysiek in de vrijheid om de wereld te ontdekken: backpack op en een nieuwe wereld binnen stappen. Maar belangrijker nog je mentale vrijheid: het hebben van een open mind, nieuwsgierig naar wat 'anders' is en daar met een bepaalde lichtheid en flexibiliteit mee om gaan. "ohja, zo kan het ook"

Vier jij de vrijheid op 5 mei, waarom en hoe ga je dat vieren? Zo niet, waarom niet?
Nee, ik vier het niet specifiek op 5 mei. Mijn vrijheid ervaar ik meer op kleine momenten, als ik alleen ben. Dan raakt het besef ervan mij ineens. Tijdens een bevrijdingsfestival op 5 mei is het een fijne gezelligheid, maar ervaar ik dat gevoel niet.
En…. Deze 5 mei geef ik een Hatha Holiday les om 10:30 u. Doen wat ik leuk vind, Yoga met fijne mensen, geeft mij ook een gevoel van vrijheid en blijheid
J

Wat laat jou vrij voelen?
Ik zegen mijzelf vele malen per jaar gelukkig met mijn vrijheid: als ik alleen reis, omgeven door alles wat anders is en in een bus stap met een voor mij nog onbekende bestemming voel ik écht een soort van vrijheidskriebels in mijn buik. Als ik stil sta bij het leed van vele mensen in oorlogsgebieden, ten prooi zijn gevallen aan mensenhandel, ten onrechte in gevangenschap zitten (etc etc), maar ook als ik op een zwoele zomeravond mok helemaal in het zweet kan dansen.
In het algemeen voor de vrijheid om mijn dromen tot werkelijkheid te maken, waar het voor zoveel mensen slechts bij dromen blijft.

Populaire berichten van deze blog

Yoga Spot Zomeractie voor nieuwe leden

Yoga Spot Zomeractie

Yoga Spot biedt je de mogelijkheid om in juli en augustus tegen een zomers tarief kennis te maken met ons gevarieerde aanbod Yoga en Pilates lessen.
Bij Yoga Spot volg je lessen in een mooie, gezellige en frisse studio. Iedereen is welkom, van absolute beginner tot de meer ervaren yogi. Met maximaal 13 yogi's per les garanderen we je voldoende persoonlijke aandacht...  Wat wil je nog meer? Maak direct gebruik van deze zomeraanbieding!

Kom en ervaar toegankelijke yoga in een fijne omgeving,  in een schone studio, door professionele docenten.
Voorwaarden en aanmelden

Deze aanbieding is alleen geldig voor nieuwe klanten. Aanmelden via onderstaande link voor de "Summeryogacard". Alleen online te koop! 
Maximaal één kaart per persoon. De 10 lessen zijn geldig van 1 juli t/m 31 augustus. Daarna vervallen je lessen. 


Meld je vóóraf via onze website of MindBodyOnline app aan voor je les.
Tot 4 uur van tevoren kan je je afmelden voor een les. Je kan gebruik maken van a…

Interview met Margriet: Woman Wisdom weekend op Mallorca

Tekst: Margriet Verhagen
Het Woman Wisdom Weekend; om nooit te vergeten

`Hoe was je weekend`? Eindelijk was het zo ver: het lang verwachte Woman Wisdom Healing Circle – weekend, van mijn lieve docente Katiza, op een zonovergoten Spaans eiland in een prachtig landhuis met uitzicht over de hele vallei. Na een voorspoedige reis voelden we ons snel thuis. We namen een kijkje in de tuin, deden onze yoga practise en maakten wandelend kennis met het prachtige Mallorcaanse landschap. Ook richtten we een ´sacred place´ in met stenen, prachtige bloemen, kaarsen en wierook, op een mooie plaats waar we de zon op konden zien gaan.

Op zoek naar het gevoel van vrouw-zijn Op vrijdagavond liepen we zwijgend, onder begeleiding van het hypnotiserende geluid van een aantal drums, naar de plaats waar we dit weekend veel tijd zouden doorbrengen: een mooie grote open tent waar plaats was voor ons allemaal. 
We werden gevraagd om ons mooiste, diepste, vrouwelijke zelf te voelen, te presenteren en te tonen. 
Mwah… w…

De helende werking van de mantra "OHM"

De helende werking van de mantra ‘AUM’ (OHM)
Oorsprong & betekenis
Het woord AUM/OHM komt uit het Sanskriet en vertegenwoordigt als heilige klank het Brahman: het oneindige, kosmische bewustzijn en wordt daarmee ook wel het geluid van de schepping genoemd.
AUM is een samentrekking van drie klanken: A, U en M. Op de juiste manier uitgesproken is AUM een sonore zoemklank waarvan gezegd wordt dat hij van alle klanken het dichts komt bij de oorspronkelijke, scheppende oertrilling van het Universum.
Bij het woord ‘AUM’ (vaak geschreven als OM of OHM) hoort ook een prachtig symbool. Het symbool representeert de mantra ‘AUM’ en aan iedere afzonderlijke klank (letter) wordt een betekenis gegeven:


- A  (2 in het symbool) is de meest open en diepe keelklank (aaah). Dit is het stadium van menselijk bewustzijn en staat voor aandacht naar buiten, in de wereld zijn, het materiële.
- U (3 in het symbool)  is de klank die het meest voor in de mond ligt (oe). Dit is het stadium van droombewsutzijn: d…