Doorgaan naar hoofdcontent

Therapeuten, coaches en healersMet trots introduceren we onze deskundige 
coaches, healers en therapeuten.


Masja Ninck Blok
Coaching en Counseling
  • Wil je een gezondere leefstijl, en aan de slag met achterliggende factoren die je hierbij belemmeren?
  • Heb je een doel in je persoonlijke, sociale of beroepsmatige leven en wil je begeleiding om de gewenste resultaten te behalen?
  • Wil je meer bij je gevoel komen en leven vanuit je hart en intu├»tie?
OF
  • Counseling bij angst- en/of stemmingsproblematiek
  • Eet- en verslavingsproblematiek
  • Verwerking van ingrijpende gebeurtenissen
Een coaching-/counselingtraject begint altijd met een intake. Dit is een kennismakingsgesprek van anderhalf uur. Hierin bespreken we waar je tegenaan loopt, welke doelen je wilt bereiken en wat ik hierin voor je kan betekenen.
Tijdens de sessies van anderhalf uur wordt gewerkt met verschillende westerse en oosterse werkvormen. Deze zet Masja intu├»tief in aan de hand van wat zich aandient in een sessie en passend lijkt binnen het grotere plaatje. De sessies worden versterkt door het maken van thuiswerkopdrachten.  

Klik hier als je meer wilt weten over Masja en Coaching

Ramela Schulien
Yoga therapie (English speaking)


Heb je fysieke klachten? Zit je niet lekker in je vel? Yoga houdingen onder professionele begeleiding kunnen je helpen om weer terug in je kracht te komen.
Yoga betekent eenheid en harmonie en yogatherapie is dan ook een holistische therapie. Door ziektes of emotionele/psychische klachten is de balans in het lichaam, geest en ziel verstoort. Om deze balans weer te herstellen worden 5 basisprincipes uit de yoga gebruikt in de behandeling:
  • Lichaamsoefeningen (asanas)
  • Ademhalingstechnieken(pranayama)
  • Diepte ontspanning
  • Meditatie
Deze principes reinigen, harmoniseren en versterken de mens op alle niveaus (lichamelijk, energetisch, emotioneel en geestelijk). Door de yogatherapie kan de zelfgenezingskracht van lichaam en geest weer goed functioneren.

Monique van der Heijdt
Coaching en Healing
 Misschien ben je beland op een punt in je leven waar je niet wilt zijn, afgedwaald van je eigen pad en je wilt graag weer terug naar wie je eigenlijk bent.
Monique helpt je jouw eigenheid te hervinden. Ze helpt je met je zoektocht zodat je weer vol vertrouwen en energie het leven kunt leven dat jij graag wilt. Door je aura en energiehuishouding door healing weer in balans te brengen en, zeker zo belangrijk, door blokkades aan te pakken met coaching kan zij je weer de goede kant op helpen. 

Deze combinatie van energiewerk en bouwen aan je eigenheid en eigenwaarde is een mooie manier om je weer in je eigen kracht te zetten. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen proces, je doet het voor jezelf, maar je doet het niet alleen. Je krijgt hulp in de vorm van liefdevolle aandacht en ruimte om je eigen proces te volgen.

Klik 
hier als je meer wilt weten over Monique en Healing.


Nynke Sikkema
Core Energetica therapie


De toenemende complexiteit van ons werk en leven vraagt om bewustzijn. Bewustzijn op wie je bent, wat je kunt, wat je wilt en hoe je dat gaat bereiken. Jouw vraag is leidend.


Je lichaam is wijs en geeft veel aan. Met behulp van lichaamsgerichte oefeningen zoals beweging en ademhaling krijg je zicht op je blokkerende patronen. Vooral de patronen die je ervan weerhouden te genieten en het leven ten volle te leven vanuit je eigen waarheid. 

Core Energetica is een vorm van lichaamsgerichte psychotherapie die gericht is op het vergroten van je zelfbewustzijn, het verdiepen van je gevoelens en de groei van je innerlijke kracht. Het kan in relatief korte tijd je vitaliteit en energie verhogen.


Klik hier als je meer wilt weten over Nynke en Core Energetica.

Populaire posts van deze blog

Duo Yoga

Wat is leuker dan yoga? Samen yoga! Natuurlijk, yoga gaat over verstillen en naar binnen keren, en dat gaat het beste als je dat op alleen en op je eigen mat doet, maar bij sommige asana's (houdingen) kan het verdiepend werken om samen met iemand van je eigen postuur een houding aan te nemen. 

Hieronder nemen we je mee in een vijftal prima samen uit te voeren asana's. Mocht je de smaak te pakken hebben, dan nodigen we je uit om deel te nemen aan onze workshop "duo yoga"!

Veel plezier!


Shared Downward Dog
Dit helpt om gewicht van de handen te krijgen en de rug te verlengen. 
- sta in Downward Facing Dog
- partner plaatst de voeten op het
   heiligbeen
- partners' hielen raken het hoogste
   punt op het heupbot
- partner's armen haast verticaal
- partners' borst naar je /\ partner
   om je schoudergordel te openen
- je voeten geven een fijne lift en
   verlenging van je partner's rugMarry Navasana
Het is makkelijker je rug recht te houden dan als je het alleen doet...

Interview with Asthanga teacher Natasa Mojsilovic about discipline

Natasa, our Ashtanga teacher about discipline
Natasa Mojsilovic teaches Ashtanga Yoga at Yoga Spot. We asked her some questions about discipline. What does discipline mean to her?
Natasa, do you lead a disciplined life? ‘Every day is different, so it’s hard to tick a yes or no box. I do my best in trying to keep the structure but it’s never the same-my discipline changes with the seasons. 
I am coming to my mat 6 days a week, no matter if it means the full primary series, standing and finishing postures only or ending up sitting on, or sometimes just staring at my mat. 
I'm trying not to give myself a hard time if my discipline expectation is not fullfilled. 
Of course there are periods when I am not disciplined. Then I try to sit with it (meditate) and observe, to see what's really happening and why do I lack the commitment.’


How do you use your will power in yoga?
‘I try to use willpower as little as possible. The will power sounds like the ego trying to achieve something. I'm …

Interview met Margriet: Woman Wisdom weekend op Mallorca

Tekst: Margriet Verhagen
Het Woman Wisdom Weekend; om nooit te vergeten

`Hoe was je weekend`? Eindelijk was het zo ver: het lang verwachte Woman Wisdom Healing Circle – weekend, van mijn lieve docente Katiza, op een zonovergoten Spaans eiland in een prachtig landhuis met uitzicht over de hele vallei. Na een voorspoedige reis voelden we ons snel thuis. We namen een kijkje in de tuin, deden onze yoga practise en maakten wandelend kennis met het prachtige Mallorcaanse landschap. Ook richtten we een ´sacred place´ in met stenen, prachtige bloemen, kaarsen en wierook, op een mooie plaats waar we de zon op konden zien gaan.

Op zoek naar het gevoel van vrouw-zijn Op vrijdagavond liepen we zwijgend, onder begeleiding van het hypnotiserende geluid van een aantal drums, naar de plaats waar we dit weekend veel tijd zouden doorbrengen: een mooie grote open tent waar plaats was voor ons allemaal. 
We werden gevraagd om ons mooiste, diepste, vrouwelijke zelf te voelen, te presenteren en te tonen. 
Mwah… w…