Doorgaan naar hoofdcontent
Margriet Verhagen, oprichtster van Yoga Spot: “Het lijkt wel of er te weinig uren in een dag zitten om alles wat ik wil doen, ook goed te doen.”Margriet Verhagen is de oprichtster van Yoga Spot. Naast haar drukke baan, heeft ze ook een gezin. Waar haalt zij haar energie vandaan en hoe zorgt ze voor balans in haar drukke leven?

Margriet, waar krijg jij energie van?

“Ik krijg energie van positieve dingen. Lieve mensen, iemand die terug glimlacht op straat, lieve vrienden. Fijne plannen zoals een geplande vakantie. En van de momenten dat alles op rolletjes loopt! Dan ben ik super energiek en dans ik op de wolken. Of als ik een yogales geef, en de les komt uit m'n hart gevloeid, door de energie van de mensen aan wie ik les geef. Dat is zo'n magisch gevoel. Dan bubbelt en bruist de chi door m'n lichaam, alsof ik champagne in m'n aders heb in plaats van bloed!”

“Dan voel ik de energie door m’n lichaam razen!”


“En van goede voeding. Fysiek drink ik 's morgens graag een kurkuma/ citroen/ honing drankje, dan voel ik de energie door m'n lichaam razen! En als ik tijd heb maak ik graag Aziatisch eten. Zo ben ik dol op de pure smaken van de Vietnamese keuken; ik word dolgelukkig van rauwe Vietnamese loempia’s. Op de mat krijg ik veel energie van Pranayama (ademhalingsoefeningen), Kriya´s (reinigingsoefeningen) en van een fysiek zware practice zoals Ashtanga. Ik geniet enorm van de energie die ik voel in Trikonasana, Virabhadrasana, Adho Muka Svanasana en Navasana. Als ik daar geen tijd voor heb, dan “energetiseer" ik mijn chakra's door een Tibetaanse yoga practice; Tsa Lung, met daarna een lange meditatie. Deze vorm van yoga doceer ik niet, die praktiseer ik alleen.”

Welke tip zou jij de lezer mee willen geven om hun energie een boost te geven?

Probeer het kurkuma-citroen-honing drankje eens. Pers 250 gram geschilde verse kurkuma wortelen uit in een slow juicer, voeg daarbij 250 ml citroen- of limoensap en 250 ml. honing. Voeg behoorlijk wat versgemalen zwarte peper toe en schud dit flink. Iedere ochtend een centimeter in een glas, en vijf centimeter lauw water erbij, op je nuchtere maag opdrinken -

 “ik voel me er top fit bij en ben bijna nooit ziek.”

Deze combinatie is ontstekingsremmend en geeft je immuunsysteem een finke boost.Wat is jouw favoriete reisbestemming om jezelf op te laden?

“Home is where your heart is, zou ik bijna zeggen. Ik ga graag mijn docenten Katiza Satya en Kevin Sahaj achterna; waar zij een retreat organiseren, ben ik graag te vinden.

Ik word al blij van leuke plannen, hoe lang ik ook moet wachten totdat het zo ver is, dat maakt niet zoveel uit. De mooiste plekken waar ik ooit ben geweest zijn Bali, in Si Phan Don in Zuid-Laos (zie afbeelding) en Chili. Maar een bestemming vind ik eigenlijk niet eens zo belangrijk, met wie ik ben, wat de sfeer is en wat ik daar ga doen vind ik vaak belangrijker. Als ik op vakantie ga met mijn man en kinderen kamperen we graag in de natuur, lekker primitief. Als ik op reis ben voor mijn yoga verdieping ben ik graag op een plek waar de temperatuur boven de 20 graden is.”


Hoe houd jij jezelf in balans als onderneemster en moeder? 


“Nou, die balans is soms ver te zoeken! Het lijkt wel of er te weinig uren in een dag zitten
om alles wat ik wil doen, ook goed te doen. Ik heb dagen waarbij ik om zes uur op m´n yoga mat sta, om zeven uur broodjes sta te smeren, om kwart voor negen in de studio ben, om zes uur rijst sta te koken en als de kinderen om negen uur weer naar bed zijn, weer achter m'n computer zit. Ik houd mezelf in balans door regelmatig te mediteren, genoeg lichaams-beweging te nemen, gezond te eten en af en toe heerlijk op de bank te ploffen met een goed glas wijn en een heerlijk boek. Of af te spreken met vrienden om heerlijk te eten en ontzettend veel pret te maken. En met een (yoga) vakantie in het vooruitzicht ben ik direct weer in balans!”

Populaire posts van deze blog

Interview met Margriet: Woman Wisdom weekend op Mallorca

Tekst: Margriet Verhagen
Het Woman Wisdom Weekend; om nooit te vergeten

`Hoe was je weekend`? Eindelijk was het zo ver: het lang verwachte Woman Wisdom Healing Circle – weekend, van mijn lieve docente Katiza, op een zonovergoten Spaans eiland in een prachtig landhuis met uitzicht over de hele vallei. Na een voorspoedige reis voelden we ons snel thuis. We namen een kijkje in de tuin, deden onze yoga practise en maakten wandelend kennis met het prachtige Mallorcaanse landschap. Ook richtten we een ´sacred place´ in met stenen, prachtige bloemen, kaarsen en wierook, op een mooie plaats waar we de zon op konden zien gaan.

Op zoek naar het gevoel van vrouw-zijn Op vrijdagavond liepen we zwijgend, onder begeleiding van het hypnotiserende geluid van een aantal drums, naar de plaats waar we dit weekend veel tijd zouden doorbrengen: een mooie grote open tent waar plaats was voor ons allemaal. 
We werden gevraagd om ons mooiste, diepste, vrouwelijke zelf te voelen, te presenteren en te tonen. 
Mwah… w…

Interview with Asthanga teacher Natasa Mojsilovic about discipline

Natasa, our Ashtanga teacher about discipline
Natasa Mojsilovic teaches Ashtanga Yoga at Yoga Spot. We asked her some questions about discipline. What does discipline mean to her?
Natasa, do you lead a disciplined life? ‘Every day is different, so it’s hard to tick a yes or no box. I do my best in trying to keep the structure but it’s never the same-my discipline changes with the seasons. 
I am coming to my mat 6 days a week, no matter if it means the full primary series, standing and finishing postures only or ending up sitting on, or sometimes just staring at my mat. 
I'm trying not to give myself a hard time if my discipline expectation is not fullfilled. 
Of course there are periods when I am not disciplined. Then I try to sit with it (meditate) and observe, to see what's really happening and why do I lack the commitment.’


How do you use your will power in yoga?
‘I try to use willpower as little as possible. The will power sounds like the ego trying to achieve something. I'm …

Yoga Spot Zomeractie voor nieuwe leden

Yoga Spot Zomeractie

Yoga Spot biedt je de mogelijkheid om in juli en augustus tegen een zomers tarief kennis te maken met ons gevarieerde aanbod Yoga en Pilates lessen.
Bij Yoga Spot volg je lessen in een mooie, gezellige en frisse studio. Iedereen is welkom, van absolute beginner tot de meer ervaren yogi. Met maximaal 13 yogi's per les garanderen we je voldoende persoonlijke aandacht...  Wat wil je nog meer? Maak direct gebruik van deze zomeraanbieding!

Kom en ervaar toegankelijke yoga in een fijne omgeving,  in een schone studio, door professionele docenten.
Voorwaarden en aanmelden

Deze aanbieding is alleen geldig voor nieuwe klanten. Aanmelden via onderstaande link voor de "Summeryogacard". Alleen online te koop! 
Maximaal één kaart per persoon. De 10 lessen zijn geldig van 1 juli t/m 31 augustus. Daarna vervallen je lessen. 


Meld je vóóraf via onze website of MindBodyOnline app aan voor je les.
Tot 4 uur van tevoren kan je je afmelden voor een les. Je kan gebruik maken van a…