Doorgaan naar hoofdcontent

Workshop: Basics of Yoga alignment

Workshop:

Basics of Yoga alignment

Datum:21 mei    Tijdstip: 14.00-16.30    Kosten: €30    Inschrijven: Klik hier


De basisprincipes van yoga en belangrijkste houdingen in één workshop!

Deze 2,5 uur durende workshop is speciaal voor beginnende yogi’s, maar ook als je een opfriscursus wil kan je meedoen.

Yoga is ontzettend goed voor lichaam en geest, je werkt aan je kracht, flexibiliteit, balans, uithoudingsvermogen en innerlijke rust. Maar om het optimale effect van iedere asana te behalen en blessurevrij te blijven is het wel belangrijk dat je yoga op de juiste manier beoefent. De correcte uitvoer van de houdingen, met respect voor de unieke mogelijkheden van jouw lichaam, zijn daarbij het uitgangspunt. Tijdens deze workshop leer je de basis principes en creëer je een stevig fundament voor je yoga practice.

Inhoud workshop
We nemen de tijd om de belangrijkste staande houdingen, twists en voor- en achteroverbuigingen in detail te bekijken. Bij iedere houding besteden we aandacht aan het fundament en de alignment principes. Zo leer je een houding stap voor stap op te bouwen en zelf te ervaren en herkennen of je goed in de houding staat. 
Door steeds met aandacht naar je lichaam te kijken en te voelen wat een houding voor je doet leer je je (lichaams)bewustzijn te vergroten….. én dat is de essentie van yoga!

De stof en ervaring die je tijdens deze workshop op doet, helpen je meer uit je wekelijkse lessen te halen en op een veilige manier te groeien in je practice. Deze workshop is 30% uitleg en 70% doen.

Amber Jägers
Waar Amber in 2007 begint met yoga als fysieke work-out, komt zij via Hatha en Iyengar yoga al spoedig in aanraking met het verdiepende aspect van yoga. En dan gaat het pas echt leven!
Begin 2015 volgt zij een intensieve yogaopleiding in Costa Rica. Zij runt daar een half jaar een Guesthouse en geeft dagelijks Hatha Yoga in haar eigen Yogastudio. 

Terug in Nederland gaat zij als studiomanager en yogadocente bij Yoga Spot aan de slag. Daar staat zij bekend om haar gevarieerde, uitdagende lessen met aandacht voor ieders niveau. Begin 2016 volgt zij nog een verdiepende opleiding, volledig gericht op de juiste foundation, opbouw en alignment van iedere asana. 
Zo heeft zij oog ontwikkeld voor eventuele ‘misalignments’ van studenten in een houding en de ervaring en kennis opgebouwd om heldere en concrete aanwijzingen te geven.

Datum: 21 mei
Tijdstip: 14.00-16.30
Kosten: €30

Inschrijven: Klik hier

Populaire berichten van deze blog

Yoga Spot Zomeractie voor nieuwe leden

Yoga Spot Zomeractie

Yoga Spot biedt je de mogelijkheid om in juli en augustus tegen een zomers tarief kennis te maken met ons gevarieerde aanbod Yoga en Pilates lessen.
Bij Yoga Spot volg je lessen in een mooie, gezellige en frisse studio. Iedereen is welkom, van absolute beginner tot de meer ervaren yogi. Met maximaal 13 yogi's per les garanderen we je voldoende persoonlijke aandacht...  Wat wil je nog meer? Maak direct gebruik van deze zomeraanbieding!

Kom en ervaar toegankelijke yoga in een fijne omgeving,  in een schone studio, door professionele docenten.
Voorwaarden en aanmelden

Deze aanbieding is alleen geldig voor nieuwe klanten. Aanmelden via onderstaande link voor de "Summeryogacard". Alleen online te koop! 
Maximaal één kaart per persoon. De 10 lessen zijn geldig van 1 juli t/m 31 augustus. Daarna vervallen je lessen. 


Meld je vóóraf via onze website of MindBodyOnline app aan voor je les.
Tot 4 uur van tevoren kan je je afmelden voor een les. Je kan gebruik maken van a…

Interview with Asthanga teacher Natasa Mojsilovic about discipline

Natasa, our Ashtanga teacher about discipline
Natasa Mojsilovic teaches Ashtanga Yoga at Yoga Spot. We asked her some questions about discipline. What does discipline mean to her?
Natasa, do you lead a disciplined life? ‘Every day is different, so it’s hard to tick a yes or no box. I do my best in trying to keep the structure but it’s never the same-my discipline changes with the seasons. 
I am coming to my mat 6 days a week, no matter if it means the full primary series, standing and finishing postures only or ending up sitting on, or sometimes just staring at my mat. 
I'm trying not to give myself a hard time if my discipline expectation is not fullfilled. 
Of course there are periods when I am not disciplined. Then I try to sit with it (meditate) and observe, to see what's really happening and why do I lack the commitment.’


How do you use your will power in yoga?
‘I try to use willpower as little as possible. The will power sounds like the ego trying to achieve something. I'm …

Mannen doen ook aan yoga: een interview

Mannen doen ook aan yoga! Interview met één van onze mannelijke yogi's
door Trix van Hest


Wie?
Senne (41)
Waar?
Yoga Spot - voor en na een hatha flow les van Trix van Hest
Hoe lang?
Ruim 6 jaar een yogiVóór de les:
Hoe ben je begonnen met yoga? Ik kwam in aanraking met yoga via de fitness school. Dat waren voor mij meer lichamelijke oefeningen, al voelde ik me bij die stretchoefeningen wel prettig. Yoga vind ik sowieso een fijne aanvulling op fitness. Toen de yoga instructrice voor zichzelf startte op een nieuwe locatie deed ik wekelijks mee. Ik deed toen Hatha yoga (dat wist ik pas later). Daarna heb ik nog Vinyasa Flow gedaan. Na een intensieve les voelde ik mij vaak als herboren. Ik kreeg de yogahoudingen steeds beter onder de knie en leerde de complexiteit van bijvoorbeeld de Downward Facing Dog (Adho Mukha Svanasana) kennen.

Doe je nog aan andere vormen van yoga? Bikram yoga heb ik ook wel eens geprobeerd, maar dat vind ik wel erg heftig door de hoge temperatuur, de snelle opeenvolging v…