Doorgaan naar hoofdcontent

Workshop: Basics of Yoga alignment

Workshop:

Basics of Yoga alignment

Datum:21 mei    Tijdstip: 14.00-16.30    Kosten: €30    Inschrijven: Klik hier


De basisprincipes van yoga en belangrijkste houdingen in één workshop!

Deze 2,5 uur durende workshop is speciaal voor beginnende yogi’s, maar ook als je een opfriscursus wil kan je meedoen.

Yoga is ontzettend goed voor lichaam en geest, je werkt aan je kracht, flexibiliteit, balans, uithoudingsvermogen en innerlijke rust. Maar om het optimale effect van iedere asana te behalen en blessurevrij te blijven is het wel belangrijk dat je yoga op de juiste manier beoefent. De correcte uitvoer van de houdingen, met respect voor de unieke mogelijkheden van jouw lichaam, zijn daarbij het uitgangspunt. Tijdens deze workshop leer je de basis principes en creëer je een stevig fundament voor je yoga practice.

Inhoud workshop
We nemen de tijd om de belangrijkste staande houdingen, twists en voor- en achteroverbuigingen in detail te bekijken. Bij iedere houding besteden we aandacht aan het fundament en de alignment principes. Zo leer je een houding stap voor stap op te bouwen en zelf te ervaren en herkennen of je goed in de houding staat. 
Door steeds met aandacht naar je lichaam te kijken en te voelen wat een houding voor je doet leer je je (lichaams)bewustzijn te vergroten….. én dat is de essentie van yoga!

De stof en ervaring die je tijdens deze workshop op doet, helpen je meer uit je wekelijkse lessen te halen en op een veilige manier te groeien in je practice. Deze workshop is 30% uitleg en 70% doen.

Amber Jägers
Waar Amber in 2007 begint met yoga als fysieke work-out, komt zij via Hatha en Iyengar yoga al spoedig in aanraking met het verdiepende aspect van yoga. En dan gaat het pas echt leven!
Begin 2015 volgt zij een intensieve yogaopleiding in Costa Rica. Zij runt daar een half jaar een Guesthouse en geeft dagelijks Hatha Yoga in haar eigen Yogastudio. 

Terug in Nederland gaat zij als studiomanager en yogadocente bij Yoga Spot aan de slag. Daar staat zij bekend om haar gevarieerde, uitdagende lessen met aandacht voor ieders niveau. Begin 2016 volgt zij nog een verdiepende opleiding, volledig gericht op de juiste foundation, opbouw en alignment van iedere asana. 
Zo heeft zij oog ontwikkeld voor eventuele ‘misalignments’ van studenten in een houding en de ervaring en kennis opgebouwd om heldere en concrete aanwijzingen te geven.

Datum: 21 mei
Tijdstip: 14.00-16.30
Kosten: €30

Inschrijven: Klik hier

Populaire posts van deze blog

Duo Yoga

Wat is leuker dan yoga? Samen yoga! Natuurlijk, yoga gaat over verstillen en naar binnen keren, en dat gaat het beste als je dat op alleen en op je eigen mat doet, maar bij sommige asana's (houdingen) kan het verdiepend werken om samen met iemand van je eigen postuur een houding aan te nemen. 

Hieronder nemen we je mee in een vijftal prima samen uit te voeren asana's. Mocht je de smaak te pakken hebben, dan nodigen we je uit om deel te nemen aan onze workshop "duo yoga"!

Veel plezier!


Shared Downward Dog
Dit helpt om gewicht van de handen te krijgen en de rug te verlengen. 
- sta in Downward Facing Dog
- partner plaatst de voeten op het
   heiligbeen
- partners' hielen raken het hoogste
   punt op het heupbot
- partner's armen haast verticaal
- partners' borst naar je /\ partner
   om je schoudergordel te openen
- je voeten geven een fijne lift en
   verlenging van je partner's rugMarry Navasana
Het is makkelijker je rug recht te houden dan als je het alleen doet...

Interview with Asthanga teacher Natasa Mojsilovic about discipline

Natasa, our Ashtanga teacher about discipline
Natasa Mojsilovic teaches Ashtanga Yoga at Yoga Spot. We asked her some questions about discipline. What does discipline mean to her?
Natasa, do you lead a disciplined life? ‘Every day is different, so it’s hard to tick a yes or no box. I do my best in trying to keep the structure but it’s never the same-my discipline changes with the seasons. 
I am coming to my mat 6 days a week, no matter if it means the full primary series, standing and finishing postures only or ending up sitting on, or sometimes just staring at my mat. 
I'm trying not to give myself a hard time if my discipline expectation is not fullfilled. 
Of course there are periods when I am not disciplined. Then I try to sit with it (meditate) and observe, to see what's really happening and why do I lack the commitment.’


How do you use your will power in yoga?
‘I try to use willpower as little as possible. The will power sounds like the ego trying to achieve something. I'm …

Interview met Margriet: Woman Wisdom weekend op Mallorca

Tekst: Margriet Verhagen
Het Woman Wisdom Weekend; om nooit te vergeten

`Hoe was je weekend`? Eindelijk was het zo ver: het lang verwachte Woman Wisdom Healing Circle – weekend, van mijn lieve docente Katiza, op een zonovergoten Spaans eiland in een prachtig landhuis met uitzicht over de hele vallei. Na een voorspoedige reis voelden we ons snel thuis. We namen een kijkje in de tuin, deden onze yoga practise en maakten wandelend kennis met het prachtige Mallorcaanse landschap. Ook richtten we een ´sacred place´ in met stenen, prachtige bloemen, kaarsen en wierook, op een mooie plaats waar we de zon op konden zien gaan.

Op zoek naar het gevoel van vrouw-zijn Op vrijdagavond liepen we zwijgend, onder begeleiding van het hypnotiserende geluid van een aantal drums, naar de plaats waar we dit weekend veel tijd zouden doorbrengen: een mooie grote open tent waar plaats was voor ons allemaal. 
We werden gevraagd om ons mooiste, diepste, vrouwelijke zelf te voelen, te presenteren en te tonen. 
Mwah… w…