Doorgaan naar hoofdcontent

Workshop: Basics of Yoga alignment

Workshop:

Basics of Yoga alignment

Datum:21 mei    Tijdstip: 14.00-16.30    Kosten: €30    Inschrijven: Klik hier


De basisprincipes van yoga en belangrijkste houdingen in één workshop!

Deze 2,5 uur durende workshop is speciaal voor beginnende yogi’s, maar ook als je een opfriscursus wil kan je meedoen.

Yoga is ontzettend goed voor lichaam en geest, je werkt aan je kracht, flexibiliteit, balans, uithoudingsvermogen en innerlijke rust. Maar om het optimale effect van iedere asana te behalen en blessurevrij te blijven is het wel belangrijk dat je yoga op de juiste manier beoefent. De correcte uitvoer van de houdingen, met respect voor de unieke mogelijkheden van jouw lichaam, zijn daarbij het uitgangspunt. Tijdens deze workshop leer je de basis principes en creëer je een stevig fundament voor je yoga practice.

Inhoud workshop
We nemen de tijd om de belangrijkste staande houdingen, twists en voor- en achteroverbuigingen in detail te bekijken. Bij iedere houding besteden we aandacht aan het fundament en de alignment principes. Zo leer je een houding stap voor stap op te bouwen en zelf te ervaren en herkennen of je goed in de houding staat. 
Door steeds met aandacht naar je lichaam te kijken en te voelen wat een houding voor je doet leer je je (lichaams)bewustzijn te vergroten….. én dat is de essentie van yoga!

De stof en ervaring die je tijdens deze workshop op doet, helpen je meer uit je wekelijkse lessen te halen en op een veilige manier te groeien in je practice. Deze workshop is 30% uitleg en 70% doen.

Amber Jägers
Waar Amber in 2007 begint met yoga als fysieke work-out, komt zij via Hatha en Iyengar yoga al spoedig in aanraking met het verdiepende aspect van yoga. En dan gaat het pas echt leven!
Begin 2015 volgt zij een intensieve yogaopleiding in Costa Rica. Zij runt daar een half jaar een Guesthouse en geeft dagelijks Hatha Yoga in haar eigen Yogastudio. 

Terug in Nederland gaat zij als studiomanager en yogadocente bij Yoga Spot aan de slag. Daar staat zij bekend om haar gevarieerde, uitdagende lessen met aandacht voor ieders niveau. Begin 2016 volgt zij nog een verdiepende opleiding, volledig gericht op de juiste foundation, opbouw en alignment van iedere asana. 
Zo heeft zij oog ontwikkeld voor eventuele ‘misalignments’ van studenten in een houding en de ervaring en kennis opgebouwd om heldere en concrete aanwijzingen te geven.

Datum: 21 mei
Tijdstip: 14.00-16.30
Kosten: €30

Inschrijven: Klik hier

Populaire berichten van deze blog

Yoga Spot Zomeractie voor nieuwe leden

Yoga Spot Zomeractie

Yoga Spot biedt je de mogelijkheid om in juli en augustus tegen een zomers tarief kennis te maken met ons gevarieerde aanbod Yoga en Pilates lessen.
Bij Yoga Spot volg je lessen in een mooie, gezellige en frisse studio. Iedereen is welkom, van absolute beginner tot de meer ervaren yogi. Met maximaal 13 yogi's per les garanderen we je voldoende persoonlijke aandacht...  Wat wil je nog meer? Maak direct gebruik van deze zomeraanbieding!

Kom en ervaar toegankelijke yoga in een fijne omgeving,  in een schone studio, door professionele docenten.
Voorwaarden en aanmelden

Deze aanbieding is alleen geldig voor nieuwe klanten. Aanmelden via onderstaande link voor de "Summeryogacard". Alleen online te koop! 
Maximaal één kaart per persoon. De 10 lessen zijn geldig van 1 juli t/m 31 augustus. Daarna vervallen je lessen. 


Meld je vóóraf via onze website of MindBodyOnline app aan voor je les.
Tot 4 uur van tevoren kan je je afmelden voor een les. Je kan gebruik maken van a…

Interview Caterien over Loslaten

Deze maand interviewen we Caterien over het onderwerp "loslaten".

"Yoga betekent voor mij dat ik probeer in het moment te zijn, dus dat zijn niet alleen de momenten op de mat of wanneer ik op mijn meditatiekussentje zit."


Caterien Selen geeft bij Yoga Spot Yang-Yin yoga, mindfulness en meditatie workshops. Haar ervaring is dat yoga zowel lichamelijk als geestelijk een krachtig helende werking heeft. Wij zijn benieuwd hoe Caterien binnen haar drukke bestaan als moeder en lerares ook ruimte vindt om los te laten.

Welke manieren heb jij om te kunnen loslaten?
"Op dit moment komen er allerlei grote dingen samen in mijn leven. Ik ben bezig met plannen voor nieuwe workshops voor na de zomer. Ik ben mij aan het oriënteren op een verdiepende yoga opleiding, en ik ben met mijn gezin en andere mensen een eigen huis aan het bouwen in de Houthavens waarbij natuurlijk niets loopt zoals je dat van te voren bedenkt. En alsof dat nog niet genoeg is, heb ik voor mijn werk bij ee…

Waardevolle tips om te ontspannen tijdens de vakantie

Waardevolle tips om direct te ontspannen tijdens de vakantieVakantie is een heerlijke periode. We hebben volop plannen gemaakt om er even tussenuit te gaan om helemaal te ontspannen en los te komen van de alle daagse beslommeringen. Voordat het zover is moet er nog veel gebeuren: Klussen wil je goed afronden, werk moet overgedragen worden en dan kan het eindelijk gebeuren.
Eénmaal op de vakantieplek aangekomen is ontspannen vaak lastiger dan je van te voren gedacht had. De onrust zit nog in je hoofd en in je lijf en gedachten over je werk gaan nog door je hoofd. We hebben zeker een paar dagen nodig om tot rust te komen. Door de hormonen en geleidingsstoffen in het zenuwstelsel is je lichaam nog in de actie stand. Pas als die uit je lijf zijn dan kan je echt ontspannen.
Wat helpt om tot rust te komen?1. Houd tijdens de eerste vakantie dagen je ritme van thuis aan; Sta op de gewone tijd op en ga op je gebruikelijke tijd naar bed. Als je op vakantie bent dan verlang je misschien naar uitsl…