Doorgaan naar hoofdcontent

Onze zomer huisthee: Lemon Zinger


We hebben een nieuwe huisthee, Celestial Lemon Zinger.

En hij is supergezond! Hier is waarom!


De voordelen van citroenthee zijn ontelbaar, dus die willen we onze fijne yogi’s en pilati’s niet onthouden. Daarom hebben we voor de lente- en zomermaanden gekozen voor een nieuwe huisthee….. Lemon Zinger van Celestial

Een heerlijke verfrissende thee om voor of na je yogales van te genieten.
Waarom je er na iedere les een kopje van zou moeten drinken leggen we je hier uit.
En....natuurlijk is die ook weer te koop bij ons in de studio!  1. Het zuivert het lichaam

Warm water met citroen stimuleert de lever bij het zuiveringsproces in het lichaam. De levert produceert namelijk meer enzymen uit limoenen en citroenen dan ander voedsel. Het helpt dus bij het spoelen van gifstoffen.

  1. Het helpt de spijsvertering

Enzymen zijn niet alleen goed voor het kwijtraken van gifstoffen, ze helpen ook bij een goede spijsvertering. Het sap van deze zure vruchten helpt om de darmen schoon te maken. Je krijgt minder last van opstoppingen, brandend maagzuur en een opgeblazen gevoel.

  1. Het geeft je immuunsysteem een boost

Vitamine C, wat rijk aanwezig is bij citroenen heeft allerlei voordelen. Vitamine C is belangrijk bij de weerstand. Het draagt bij aan gezonde botten, bloedvaten, huid en tanden. Verder is vitamine C een antioxidant die bescherming biedt tegen vrije radicalen. Antioxidanten verminderen de snelheid van het verouderingsproces.

  1. Het houdt de bloeddruk normaal

Citroenen bevatten veel kalium. Kalium is een belangrijk mineraal dat nodig is voor zenuwprikkelbegeleiding. Verder zorgt kalium voor een normale bloeddruk. Een normale bloeddruk is belangrijk om allerlei ziektes te voorkomen.

  1. Mineralen zoals calcium en magnesium bieden allerlei voordelen

Calcium en magnesium zijn ook mineralen die te vinden zijn in citroenen. Calcium is onder andere belangrijk bij sterke botten en tanden. Magnesium is belangrijk voor een gezond hart, bij de opbouw en functioneren van spieren en het geeft ons skelet stevigheid.

  1. Citroensap werkt alkaliserend

Citroen heeft een alkaliserend (ontzurend) effect in het lichaam. Zuren zijn in het lichaam aanwezig, maar wanneer er te veel zuren in het lichaam aanwezig zijn kan dit het evenwicht verstoren. Want wist je dat ziekteverwekkers zoals virussen, schimmels en bacteriën alleen in een verzuurde omgeving ziektes en ontstekingen kunnen veroorzaken? Je kunt dit dus (deels) voorkomen door ’s ochtends een glas citroen water te drinken!

  1. Voorkomt reumatische pijn of jicht

Te veel urinezuur kan ontstekingen in de gewrichten veroorzaken. Citroensap verdunt juist urinezuur waardoor het de kans op reumatische pijn of jicht verkleint.

  1. De bloedsuikerspiegel blijft in balans

Citroenen bevatten het stofje pectine. Dit zijn voedingsvezels die een verzadigend gevoel geven. Dit zorgt ervoor dat suikers minder snel worden opgenomen. Zo blijft je bloedsuikerspiegel in balans!

  1. Het zorgt voor een stralende huid

Citroenwater is goed voor de huid. Dit komt omdat een dagelijkse inname van citroenwater de vorming van rimpels helpt te voorkomen. Zo houd je een jonge stralende huid. Bovendien kan citroenwater littekens op de huid laten vervagen. Dat komt omdat citroenwater blekende eigenschappen bevat.

  1. Het verfrist je adem

Citroensap heeft positieve effecten op kiespijn en tandvleesontsteking. Bovendien voorkomt het slecht ruikende adem. Zo begin je de dag ook nog eens met een frisse geur!

Bron: http://jouwfabriek.nl/tips/citroen-water/

Populaire berichten van deze blog

Yoga Spot Zomeractie voor nieuwe leden

Yoga Spot Zomeractie

Yoga Spot biedt je de mogelijkheid om in juli en augustus tegen een zomers tarief kennis te maken met ons gevarieerde aanbod Yoga en Pilates lessen.
Bij Yoga Spot volg je lessen in een mooie, gezellige en frisse studio. Iedereen is welkom, van absolute beginner tot de meer ervaren yogi. Met maximaal 13 yogi's per les garanderen we je voldoende persoonlijke aandacht...  Wat wil je nog meer? Maak direct gebruik van deze zomeraanbieding!

Kom en ervaar toegankelijke yoga in een fijne omgeving,  in een schone studio, door professionele docenten.
Voorwaarden en aanmelden

Deze aanbieding is alleen geldig voor nieuwe klanten. Aanmelden via onderstaande link voor de "Summeryogacard". Alleen online te koop! 
Maximaal één kaart per persoon. De 10 lessen zijn geldig van 1 juli t/m 31 augustus. Daarna vervallen je lessen. 


Meld je vóóraf via onze website of MindBodyOnline app aan voor je les.
Tot 4 uur van tevoren kan je je afmelden voor een les. Je kan gebruik maken van a…

Interview Caterien over Loslaten

Deze maand interviewen we Caterien over het onderwerp "loslaten".

"Yoga betekent voor mij dat ik probeer in het moment te zijn, dus dat zijn niet alleen de momenten op de mat of wanneer ik op mijn meditatiekussentje zit."


Caterien Selen geeft bij Yoga Spot Yang-Yin yoga, mindfulness en meditatie workshops. Haar ervaring is dat yoga zowel lichamelijk als geestelijk een krachtig helende werking heeft. Wij zijn benieuwd hoe Caterien binnen haar drukke bestaan als moeder en lerares ook ruimte vindt om los te laten.

Welke manieren heb jij om te kunnen loslaten?
"Op dit moment komen er allerlei grote dingen samen in mijn leven. Ik ben bezig met plannen voor nieuwe workshops voor na de zomer. Ik ben mij aan het oriënteren op een verdiepende yoga opleiding, en ik ben met mijn gezin en andere mensen een eigen huis aan het bouwen in de Houthavens waarbij natuurlijk niets loopt zoals je dat van te voren bedenkt. En alsof dat nog niet genoeg is, heb ik voor mijn werk bij ee…

Waardevolle tips om te ontspannen tijdens de vakantie

Waardevolle tips om direct te ontspannen tijdens de vakantieVakantie is een heerlijke periode. We hebben volop plannen gemaakt om er even tussenuit te gaan om helemaal te ontspannen en los te komen van de alle daagse beslommeringen. Voordat het zover is moet er nog veel gebeuren: Klussen wil je goed afronden, werk moet overgedragen worden en dan kan het eindelijk gebeuren.
Eénmaal op de vakantieplek aangekomen is ontspannen vaak lastiger dan je van te voren gedacht had. De onrust zit nog in je hoofd en in je lijf en gedachten over je werk gaan nog door je hoofd. We hebben zeker een paar dagen nodig om tot rust te komen. Door de hormonen en geleidingsstoffen in het zenuwstelsel is je lichaam nog in de actie stand. Pas als die uit je lijf zijn dan kan je echt ontspannen.
Wat helpt om tot rust te komen?1. Houd tijdens de eerste vakantie dagen je ritme van thuis aan; Sta op de gewone tijd op en ga op je gebruikelijke tijd naar bed. Als je op vakantie bent dan verlang je misschien naar uitsl…