Doorgaan naar hoofdcontent

Onze zomer huisthee: Lemon Zinger


We hebben een nieuwe huisthee, Celestial Lemon Zinger.

En hij is supergezond! Hier is waarom!


De voordelen van citroenthee zijn ontelbaar, dus die willen we onze fijne yogi’s en pilati’s niet onthouden. Daarom hebben we voor de lente- en zomermaanden gekozen voor een nieuwe huisthee….. Lemon Zinger van Celestial

Een heerlijke verfrissende thee om voor of na je yogales van te genieten.
Waarom je er na iedere les een kopje van zou moeten drinken leggen we je hier uit.
En....natuurlijk is die ook weer te koop bij ons in de studio!



  1. Het zuivert het lichaam

Warm water met citroen stimuleert de lever bij het zuiveringsproces in het lichaam. De levert produceert namelijk meer enzymen uit limoenen en citroenen dan ander voedsel. Het helpt dus bij het spoelen van gifstoffen.

  1. Het helpt de spijsvertering

Enzymen zijn niet alleen goed voor het kwijtraken van gifstoffen, ze helpen ook bij een goede spijsvertering. Het sap van deze zure vruchten helpt om de darmen schoon te maken. Je krijgt minder last van opstoppingen, brandend maagzuur en een opgeblazen gevoel.

  1. Het geeft je immuunsysteem een boost

Vitamine C, wat rijk aanwezig is bij citroenen heeft allerlei voordelen. Vitamine C is belangrijk bij de weerstand. Het draagt bij aan gezonde botten, bloedvaten, huid en tanden. Verder is vitamine C een antioxidant die bescherming biedt tegen vrije radicalen. Antioxidanten verminderen de snelheid van het verouderingsproces.

  1. Het houdt de bloeddruk normaal

Citroenen bevatten veel kalium. Kalium is een belangrijk mineraal dat nodig is voor zenuwprikkelbegeleiding. Verder zorgt kalium voor een normale bloeddruk. Een normale bloeddruk is belangrijk om allerlei ziektes te voorkomen.

  1. Mineralen zoals calcium en magnesium bieden allerlei voordelen

Calcium en magnesium zijn ook mineralen die te vinden zijn in citroenen. Calcium is onder andere belangrijk bij sterke botten en tanden. Magnesium is belangrijk voor een gezond hart, bij de opbouw en functioneren van spieren en het geeft ons skelet stevigheid.

  1. Citroensap werkt alkaliserend

Citroen heeft een alkaliserend (ontzurend) effect in het lichaam. Zuren zijn in het lichaam aanwezig, maar wanneer er te veel zuren in het lichaam aanwezig zijn kan dit het evenwicht verstoren. Want wist je dat ziekteverwekkers zoals virussen, schimmels en bacteriĆ«n alleen in een verzuurde omgeving ziektes en ontstekingen kunnen veroorzaken? Je kunt dit dus (deels) voorkomen door ’s ochtends een glas citroen water te drinken!

  1. Voorkomt reumatische pijn of jicht

Te veel urinezuur kan ontstekingen in de gewrichten veroorzaken. Citroensap verdunt juist urinezuur waardoor het de kans op reumatische pijn of jicht verkleint.

  1. De bloedsuikerspiegel blijft in balans

Citroenen bevatten het stofje pectine. Dit zijn voedingsvezels die een verzadigend gevoel geven. Dit zorgt ervoor dat suikers minder snel worden opgenomen. Zo blijft je bloedsuikerspiegel in balans!

  1. Het zorgt voor een stralende huid

Citroenwater is goed voor de huid. Dit komt omdat een dagelijkse inname van citroenwater de vorming van rimpels helpt te voorkomen. Zo houd je een jonge stralende huid. Bovendien kan citroenwater littekens op de huid laten vervagen. Dat komt omdat citroenwater blekende eigenschappen bevat.

  1. Het verfrist je adem

Citroensap heeft positieve effecten op kiespijn en tandvleesontsteking. Bovendien voorkomt het slecht ruikende adem. Zo begin je de dag ook nog eens met een frisse geur!

Bron: http://jouwfabriek.nl/tips/citroen-water/

Populaire posts van deze blog

Duo Yoga

Wat is leuker dan yoga? Samen yoga! Natuurlijk, yoga gaat over verstillen en naar binnen keren, en dat gaat het beste als je dat op alleen en op je eigen mat doet, maar bij sommige asana's (houdingen) kan het verdiepend werken om samen met iemand van je eigen postuur een houding aan te nemen.  Hieronder nemen we je mee in een vijftal prima samen uit te voeren asana's. Mocht je de smaak te pakken hebben, dan nodigen we je uit om deel te nemen aan onze workshop "duo yoga"! Veel plezier! Shared Downward Dog Dit helpt om gewicht van de handen te krijgen en de rug te verlengen.  - sta in Downward Facing Dog - partner plaatst de voeten op het    heiligbeen - partners' hielen raken het hoogste    punt op het heupbot - partner's armen haast verticaal - partners' borst naar je /\ partner    om je schoudergordel te openen - je voeten geven een fijne lift en    verlenging van je partner's rug Marry Navasana Het is makkelijker je rug rec

De helende werking van de mantra "OHM"

De helende werking van de mantra ‘AUM’ (OHM) Oorsprong & betekenis Het woord AUM/OHM komt uit het Sanskriet en vertegenwoordigt als heilige klank het Brahman: het oneindige, kosmische bewustzijn en wordt daarmee ook wel het geluid van de schepping genoemd. AUM is een samentrekking van drie klanken: A, U en M. Op de juiste manier uitgesproken is AUM een sonore zoemklank waarvan gezegd wordt dat hij van alle klanken het dichts komt bij de oorspronkelijke, scheppende oertrilling van het Universum. Bij het woord ‘AUM’ (vaak geschreven als OM of OHM) hoort ook een prachtig symbool. Het symbool representeert de mantra ‘AUM’ en aan iedere afzonderlijke klank (letter) wordt een betekenis gegeven: - A  (2 in het symbool) is de meest open en diepe keelklank (aaah). Dit is het stadium van menselijk bewustzijn en staat voor aandacht naar buiten, in de wereld zijn, het materiĆ«le. - U (3 in het symbool)  is de klank die het meest voor in de mond ligt (oe). Dit is he

Unieke massage bij Yoga Spot!

  Yoga Massage                          prijs:  € 65 •  datum:   woensdag 24 juni •  tijd:  13.30 uur Unieke massage bij YogaSpot Ervaar op woensdag 24 juni bij Yoga Spot hoe de unieke combinatie van massage en muziek je in een ontspannen, meditatieve staat brengt. Priscilla Kramer geeft dan 1,5 uur durende massages die de levensenergie stimuleren en diepe heling bieden. Maak snel een afspraak; er is slechts 1 plaats beschikbaar; om 13.30 uur.  Totale lichaamsmassage De massage is een totale lichaamsmassage met olie en vindt plaats op een matras op de vloer. Priscilla geeft de massage op het ritme en de melodie van specifieke muziek. Dit zorgt voor een vloeiende, hypnotiserende en golvende beweging. Blijvende ontspanning De primaire focus van de massage is blijvende ontspanning op zowel fysiek als emotioneel vlak. Zo komt het lichaam weer terug in een natuurlijk, vrij stromend en levendig evenwicht. Afspraak maken Wil je deze bijzondere massage erva