Doorgaan naar hoofdcontent

Onze zomer huisthee: Lemon Zinger


We hebben een nieuwe huisthee, Celestial Lemon Zinger.

En hij is supergezond! Hier is waarom!


De voordelen van citroenthee zijn ontelbaar, dus die willen we onze fijne yogi’s en pilati’s niet onthouden. Daarom hebben we voor de lente- en zomermaanden gekozen voor een nieuwe huisthee….. Lemon Zinger van Celestial

Een heerlijke verfrissende thee om voor of na je yogales van te genieten.
Waarom je er na iedere les een kopje van zou moeten drinken leggen we je hier uit.
En....natuurlijk is die ook weer te koop bij ons in de studio!  1. Het zuivert het lichaam

Warm water met citroen stimuleert de lever bij het zuiveringsproces in het lichaam. De levert produceert namelijk meer enzymen uit limoenen en citroenen dan ander voedsel. Het helpt dus bij het spoelen van gifstoffen.

  1. Het helpt de spijsvertering

Enzymen zijn niet alleen goed voor het kwijtraken van gifstoffen, ze helpen ook bij een goede spijsvertering. Het sap van deze zure vruchten helpt om de darmen schoon te maken. Je krijgt minder last van opstoppingen, brandend maagzuur en een opgeblazen gevoel.

  1. Het geeft je immuunsysteem een boost

Vitamine C, wat rijk aanwezig is bij citroenen heeft allerlei voordelen. Vitamine C is belangrijk bij de weerstand. Het draagt bij aan gezonde botten, bloedvaten, huid en tanden. Verder is vitamine C een antioxidant die bescherming biedt tegen vrije radicalen. Antioxidanten verminderen de snelheid van het verouderingsproces.

  1. Het houdt de bloeddruk normaal

Citroenen bevatten veel kalium. Kalium is een belangrijk mineraal dat nodig is voor zenuwprikkelbegeleiding. Verder zorgt kalium voor een normale bloeddruk. Een normale bloeddruk is belangrijk om allerlei ziektes te voorkomen.

  1. Mineralen zoals calcium en magnesium bieden allerlei voordelen

Calcium en magnesium zijn ook mineralen die te vinden zijn in citroenen. Calcium is onder andere belangrijk bij sterke botten en tanden. Magnesium is belangrijk voor een gezond hart, bij de opbouw en functioneren van spieren en het geeft ons skelet stevigheid.

  1. Citroensap werkt alkaliserend

Citroen heeft een alkaliserend (ontzurend) effect in het lichaam. Zuren zijn in het lichaam aanwezig, maar wanneer er te veel zuren in het lichaam aanwezig zijn kan dit het evenwicht verstoren. Want wist je dat ziekteverwekkers zoals virussen, schimmels en bacteriĆ«n alleen in een verzuurde omgeving ziektes en ontstekingen kunnen veroorzaken? Je kunt dit dus (deels) voorkomen door ’s ochtends een glas citroen water te drinken!

  1. Voorkomt reumatische pijn of jicht

Te veel urinezuur kan ontstekingen in de gewrichten veroorzaken. Citroensap verdunt juist urinezuur waardoor het de kans op reumatische pijn of jicht verkleint.

  1. De bloedsuikerspiegel blijft in balans

Citroenen bevatten het stofje pectine. Dit zijn voedingsvezels die een verzadigend gevoel geven. Dit zorgt ervoor dat suikers minder snel worden opgenomen. Zo blijft je bloedsuikerspiegel in balans!

  1. Het zorgt voor een stralende huid

Citroenwater is goed voor de huid. Dit komt omdat een dagelijkse inname van citroenwater de vorming van rimpels helpt te voorkomen. Zo houd je een jonge stralende huid. Bovendien kan citroenwater littekens op de huid laten vervagen. Dat komt omdat citroenwater blekende eigenschappen bevat.

  1. Het verfrist je adem

Citroensap heeft positieve effecten op kiespijn en tandvleesontsteking. Bovendien voorkomt het slecht ruikende adem. Zo begin je de dag ook nog eens met een frisse geur!

Bron: http://jouwfabriek.nl/tips/citroen-water/

Populaire posts van deze blog

Duo Yoga

Wat is leuker dan yoga? Samen yoga! Natuurlijk, yoga gaat over verstillen en naar binnen keren, en dat gaat het beste als je dat op alleen en op je eigen mat doet, maar bij sommige asana's (houdingen) kan het verdiepend werken om samen met iemand van je eigen postuur een houding aan te nemen. 

Hieronder nemen we je mee in een vijftal prima samen uit te voeren asana's. Mocht je de smaak te pakken hebben, dan nodigen we je uit om deel te nemen aan onze workshop "duo yoga"!

Veel plezier!


Shared Downward Dog
Dit helpt om gewicht van de handen te krijgen en de rug te verlengen. 
- sta in Downward Facing Dog
- partner plaatst de voeten op het
   heiligbeen
- partners' hielen raken het hoogste
   punt op het heupbot
- partner's armen haast verticaal
- partners' borst naar je /\ partner
   om je schoudergordel te openen
- je voeten geven een fijne lift en
   verlenging van je partner's rugMarry Navasana
Het is makkelijker je rug recht te houden dan als je het alleen doet...

Interview with Asthanga teacher Natasa Mojsilovic about discipline

Natasa, our Ashtanga teacher about discipline
Natasa Mojsilovic teaches Ashtanga Yoga at Yoga Spot. We asked her some questions about discipline. What does discipline mean to her?
Natasa, do you lead a disciplined life? ‘Every day is different, so it’s hard to tick a yes or no box. I do my best in trying to keep the structure but it’s never the same-my discipline changes with the seasons. 
I am coming to my mat 6 days a week, no matter if it means the full primary series, standing and finishing postures only or ending up sitting on, or sometimes just staring at my mat. 
I'm trying not to give myself a hard time if my discipline expectation is not fullfilled. 
Of course there are periods when I am not disciplined. Then I try to sit with it (meditate) and observe, to see what's really happening and why do I lack the commitment.’


How do you use your will power in yoga?
‘I try to use willpower as little as possible. The will power sounds like the ego trying to achieve something. I'm …

Interview met Margriet: Woman Wisdom weekend op Mallorca

Tekst: Margriet Verhagen
Het Woman Wisdom Weekend; om nooit te vergeten

`Hoe was je weekend`? Eindelijk was het zo ver: het lang verwachte Woman Wisdom Healing Circle – weekend, van mijn lieve docente Katiza, op een zonovergoten Spaans eiland in een prachtig landhuis met uitzicht over de hele vallei. Na een voorspoedige reis voelden we ons snel thuis. We namen een kijkje in de tuin, deden onze yoga practise en maakten wandelend kennis met het prachtige Mallorcaanse landschap. Ook richtten we een ´sacred place´ in met stenen, prachtige bloemen, kaarsen en wierook, op een mooie plaats waar we de zon op konden zien gaan.

Op zoek naar het gevoel van vrouw-zijn Op vrijdagavond liepen we zwijgend, onder begeleiding van het hypnotiserende geluid van een aantal drums, naar de plaats waar we dit weekend veel tijd zouden doorbrengen: een mooie grote open tent waar plaats was voor ons allemaal. 
We werden gevraagd om ons mooiste, diepste, vrouwelijke zelf te voelen, te presenteren en te tonen. 
Mwah… w…